tässä me ollaan

FI & EE CH & JW-05 & EEW-07 HeVW-12 VV-12 HeVW-13 HeVW-14 MVV-14& TK1 Bullgrin`s be my Gala-girl
ja
FI & SE & EE CH & EEW-11 & C.I.B Salvador
ja
Just Known Bride of a Pirate































perjantai 29. elokuuta 2008

ipanat !

eilenpä olin mamin kanssa satu-mummon luona kylässä ja sinne tuli myös kolme lastani,kerttu,patton ja allan. laitoin ne ensin ruotuun ja opetin pari tosiasiaa elämästä ja sitten oltiinkin jo rennompia. ihmiset jutteli kaikkea ja me saatiin poseerata ja puuhailla. sitten tuli vielä isukkikin paikalle ihmisineen ja sitten poseerattiin taas oikein kunnon kuvia. toivottavasti saadaan niitä tännekkin. koko iltapäivä meni kuin siivillä ja kello olikin puolenyötä ennenkuin päästiin kotiin, nukutti kovasti mutta puntti piti laittaa ensin nukkumaan.

maanantai 25. elokuuta 2008

mh-kuvaus

mamin tarina: kävin puntin ja stiinan kanssa kuopiossa mh-kuvauksessa jossa samalla koulutettiin kennelliiton toimesta suomeen uusia mh-testaajia.piti päästä jo keväällä mutta silloin meille ilmoitettiinkin ettei mahduttukkaan, nyt kuitenkin pääsimme vaikkakin puntti on mh-testiin hiukan "yli-ikäinen". testipäivä alkoikin jo hiukan hassusti kun saavuimme paikalle. kukaan ei ottanut vastaan eikä opastanut mitenkään ja kun sitten joku tuli meille jotain kertomaan niin kohta jo toinen henkilö tulikin kertomaan toista eli sitten jo olikin meidän vuoro mennä testipaikalle... stiina oli puntin ohjaajana, minä kuvasin. homma alkoi sillä että kaikki muut paitsi testaajat oli paikalla ja heitä me sitten odoteltiinkin tovi,koirakko asemissa ja kun vihdoin päästiin aloittamaan puntti sai ensimmäisestä ihmisestä joka seisoi rivissä melkoiset sätkyt eikä enää rentoutunut koko testin aikana. reaktio oli outo ja onneksi videolla, viisaammat analysoi kunhan kerkeävät. seuraavan osion aikana yksi testaajista alkoi esitelmöidä valitettavaa tampereen tapausta ja mainitsi suureen ääneen että bullmastiffihan tappoi naisen tampereella...jne. ja kaikkien kiinnostus kohdistui siis testaajaan, ei koiraan joka avustajien kera puuhaili testin osioita ilman että kukaan olis kiinnostunut. testi jatkui testaajien ja yleisön naurun pyrkähdysten saatellessa paikasta toiseen kunnes testaajat päättivät lopettaa testin koska koira oli heidän mielestä liian pidättäytyväinen(puntti juoksi kolmasti autolle kesken testiosioiden jotka ei olis voineet kiinnostaa sitä vähempää) ja lopuksi päätestaajan kommentti oli että tulee olemaan todella vaikeaa saada koira luottamaan ihmisiin ja että se tosiaan pelkää ihmisiä..... juupajuu. minä en ole minkään valtakunnan testaaja tahi koira-asiantuntija mutta pikkuisen jäätiin stiinan kanssa suu auki ko. lauseen jälkeen. no, kokemus tämäkin mutta eri mielessä kuin mitä ajateltiin etukäteen. eniten harmitti paikallaolevien henkilöiden suhtautuminen rotuun, muiden koirien osalta ei moista kikattelua eikä tarkkaavaisuuden puutetta näkynyt...eli paskan maku jäi, ei voi mitään.

lauantai 23. elokuuta 2008

mr.puntti näytelmissä

olin mamin kanssa aamulla valkeakoskella näytelmissä, mä olin paras uros ja rop ja sain sertinkin,kaikkiaan mukaan oli ilmoitettu 15 samanmoista kuin minä. tuomaritätinä oli latviasta asti tänne tullut rita kadike-skadina ja se tykkäs kovasti kun olin iloinen ja heilutin häntää niin että se meinas irrota :-) kamalasti onnitteluja oilille joka oli paras narttu ja kukalle joka oli paras veteraani ja kiitoksia mossen ja oilin ja siskon porukoille kivasta seurasta. me ei mamin kanssa jääty ryhmäkehiin koska stiina-mami tulee kohta meille. toin muuten galalle siankorvia tuliaisiksi ja se tykkäs ihan kamalasti niistä(ja musta).

torstai 21. elokuuta 2008

pimeitä treenejä

tultiin mamin kanssa just treeneistä, metsästä ja siellä oli ihan pimeetä...nukkumaanmenoaika meni jo mutta me vaan ryynättiin mettässä...eipä silti siellä oli kyllä ihan kivaa, minä g ilmaisin ihan hyvällä haukulla ne piilottelijat eikä pelottanut lainkaan. p teki myös hyvin hommia ja sekin osasi haukkua hyvin. mami vähän epäili ensialkuun, mutta nuo maalimiehet oli kyllä taitavia ja saivat taas meistä irti hyvät suoritukset. ja mami sai leikkiä uudella otsalampullaan, eipähän mennyt nenälleen risukoissa ja kivikoissa. kello on jo kuulemma puolenyötä joten pussaillaan ensiks hereilläolijat ja käydään sitten maate.(mami sanoi ettei kuvia tule tähän juttuun koska meillä oli niin räleet heijastinliivit ettei kuvat onnistuneet)

maanantai 18. elokuuta 2008

oltiin näytillä

lauantainapa lähdettiin koko sakki jonnekkin kamalan pitkälle,hattulaan. mami kertoi että siellä on erikoisnäyttelymme ja eikun matkaan. heidiltä saamani kukkaistipat rauhoittivat kivasti eikä tuo gala enää tuoksunutkaan niin hyvältä kuin ennen... perillä oli ihan kamalasti samannäkösiä tyyppejä kuin me ja olihan siellä mandi ja galan tutut, saimi,oili ja mosse ja vaikka ketä. meidän näyttelyt ei nyt menny kovin hyvin kuulemma mutta mami ja pappa oli oikein tyytyväisiä meidän hienoon käytökseen, varsinkin minun ammattimaiseen poseeraukseen. gala nyt osaa vaikka silmät kiinni. saatiin hyviä makkaroita ja ilma oli kivan viileää,järvikin oli vieressä muttei noi päästäny mua pulikoimaan. takastullessa oltiin jo ihan väsyneitä kun galan piti vielä jäädä kasvattajakehään ja nehän sitten voitti, hyvä satu! kotiin kun päästiin niin käytiin nukkumaan ja sitten illalla mamin pitikin lähteä etsimään jotain kadonnutta, ei mokoma ottanu meitä mukaan, sanoi että ollaan vielä epävirallisia ?! höh. sitten se tuli kotiin joskus aamulla ja kävi nukkumaan just kun me oltais haluttu lenkille ja ruokaa... kummallisia noi ihmiset.

keskiviikko 13. elokuuta 2008

hirmuista !

mamin kertomaa: ollaan oltu viikonlopusta asti helisemässä kun galan juoksut alkoivat olla siinävaiheessa että pakko pistää koirat erilleen. ensin puntti hajotti pesuhuoneen oven, sitten portin ja seuraavana yönä eteisen oven ja muotoili porttia lisää. päivällä hän murtautui ulos takaovesta ja hajoitti aitauksen molemmat portit ja on seikkaillut ties missä työpäivämme ajan....ainakaan naapurit eivät ole tulleet valittamaan, mutta voihan olla että parin kuukauden kuluttua lähiön nartunomistajia voi ilmaantua ovellemme.... onneksi meillä on yksi puntinkestävä paikka eli vanhasta pannuhuoneestamme tehty koira/pyykkihuone, siinä on kunnon panssariovi :-) yöllä ei olla oikein nukuttu kun herra puntti laulaa serenaadeja välillä falsetissakin ja taukoamatta. tänään aloitettiin bach-kukkauutetippojen antaminen ja katsotaan josko ne hiiukan rauhoittais rakkaudennälkää.....

perjantai 8. elokuuta 2008

jäljellä

minä,puntti,olinkin tänään harjoittelemassa metsäjälkeä ja nytpä jäikin gala kotiin mököttämään. käytiin kutajoella nucan,siren ja voltin kanssa (no oli niiden ihmisetkin mukana) ja mulla meni kuulemma ihan hyvin mutta välipalkat mami aikoo jättää pois ja käydään taas välillä pellollakin. laittelen kuvia kunhan saadaan ne postissa.

lauantai 2. elokuuta 2008

kävin kokeessa

hakukokeen perusosion päiväosuus suoritettu hyväksytysti asikkalassa ja testaajana jaana haarni tampereelta. niitä testaajia oli muuten pitkä letka mun perässä, niillä oli tapaaminen täällä lahdessa kun säännöt muuttuivat eilen. löysin metsästä kolme eksynyttä joista yksi istuskeli ja kaksi makasi ja toinen oli vielä peitelty. en kuulemma ilmaissut oikein hyvin ja oli vähän kuumakin mutta muuten oli oikein kivat fiilikset onnistumisen jälkeen. sain lihapullia,nam, eilinen iltapala ja aamupala tänään jäikin väliin....koetin kovasti kyllä eilenkin selittää mamille että nälkä on kova mutta ei se heltynyt, kiduttaja ! ai niin ja mun juoksutkin alkoi juuri sopivasti eilenillalla.....mamille tuli vähän hätä käteen kun sen piti vähän tiedustella ja ilmoitella asiasta ratamestarille ja testaajille ja silleen mutta kyllä ne sai mut sopimaan mukaan kokeeseen! mun poikakaveri voltti kyllä huomas heti hehkeän olemukseni !